Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning

Ook al lijkt de stap van een definitief voorontwerp naar het dossier voor de “Aanvraag tot Stedenbouwkundige Vergunning” klein, dat is hij niet! Het voorontwerp heeft immers als belangrijkste doel het zo duidelijk mogelijk in beeld brengen van een project om u een idee te geven hoe het er zou kunnen gaan uitzien. Het dossier voor de “Aanvraag tot Stedenbouwkundige Vergunning”, in de volksmond “Bouwvergunning”, bevat echter veel meer dan dat...

Het bouwdossier samenstellen

Naast de plannen op een grotere schaal en met meer detail worden ook allerhande bijkomende gegevens gevraagd. Zo moet uw dossier ook een:

Het samenstellen van dit dossier vergt dus enige tijd en kennis. Het enige wat wij van u nog verwachten is enkele (tientallen) handtekeningen op de verschillende documenten.

De 5 "G"-s

Na het indienen van het dossier bij de plaatselijke overheid moet u veelal de 5 "G"-s in gedachten houden, namelijk: geluk, goede wil, geduld, geduld en geduld tot de "Stedenbouwkundige Vergunning" wordt afgeleverd. Dan komt "G" nummer 6: geduld, want u kan pas starten ten vroegste 1 maand na het bekomen van de vergunning! En u bent ook verplicht dit binnen de twee jaar na ontvangst te doen, zonder de mogelijkheid deze termijn te verlengen. Eens gestart moet er regelmatig worden verder gewerkt en moet het gebouw binnen de drie jaar winddicht staan.