Berchem

Deze woning, is van het type “belle etage” en heeft grotendeels dezelfde stijlkenmerken meegekregen als de “villa” te Lennik. De ligging is echter net het tegenovergestelde, namelijk een rustige weg aan de rand van Brussel, op de grens met Dilbeek. Door gebruik te maken van ramen van hetzelfde formaat en/of met dezelfde onderverdelingen, straalt het gebouw rust uit. De plint en de speklagen in blauwe hardsteen maken de woning stijlvol.

De uitdrukkelijke vraag van de cliënt om een “veranda” te voorzien op de eerste verdieping, werd bijna onzichtbaar ingepast door de zijkant niet volledig in glas uit te voeren maar gebruik te maken van een boograam als alternatief en om een stijlbreuk te voorkomen.

Het programma bestaat op het gelijkvloers uit een inkomhal met vestiaire, stookplaats, wasplaats, hobbyruimte en dubbele garage. Op de eerste verdieping zijn een toilet, de keuken, salon, eetkamer en veranda ondergebracht. De tweede verdieping wordt opgedeeld in 3 kamers, een toilet en een badkamer.

Ook bij dit project werd beroep gedaan op de tuinarchitect van A3D voor het ontwerp en de realisatie van de tuin. Deze is gebruiks- en onderhoudsvriendelijk aangelegd en straalt dezelfde rust uit als de woning.

Kattestraat 86, 1082 Brussel

Fotoalbum

Klik op de foto voor het volledig fotoalbum.